HISTORIE TANEČNÍCH STYLU

19.06.2011 18:35

Bachata je forma hudby a tance pocházející původem z Dominikánské republiky. Muzikanti se při vzniku bachaty inspirovali všemi různými žánry, kdy nejvíce tento tanec a hudbu ovlivnilo kubánské bolero. Původně byl pro tento hudební žánr použit výraz amargue (hořký – hořká hudba), s rozvojem popularity se začal používat neutrální výraz bachata.

Merengue je národní hudbou Dominikánské Republiky, která vznikla v souvislosti s lidovým tancem stejného jména již v polovině 19.století. merengue pochází z kubánského hudebního žánru nazývaného UPA, jehož jedna část se jmenovala právě merengue. UPA dorazila do Dominikánské republiky v polovině 19.století z Puerto Rica.. Z počátku nebyla merengue vůbec populární, o pár let později se dostala do módy.

Salsa je   pestrá směsice  tradičních afrických, kubánských a dalších latinsko-amerických rytmů a nejrůznějších stylů,  kdy kořeny tohoto tance leží především ve dvou kulturách a to Kuba a Portorikánská republika s dalším šířením po celé Americe, poté Evropa Salsa  je odvozena od tance Cuba son, ale byla ovlivněna i mnoha dalšími kubánskými tanci jako je Mambo, Guaracha, Rumba, najdeme zde také prvky swingu a flamenka.

Cha-cha je velmi svižný latinskoamerický tanec pocházející z Kuby. Rytmus se vyvinul z Kubánského tance Danzon synkopováním 4. taktu.